• Sign In
  • Add Listing
nie.bg
Включи се
Pages Navigation Menu
  • Авто
  • Любопитно
    • Интересно
  • Спорт
  • Лайфстайл
    • Кино
    • Мода
    • Музика
  • Здраве
  • Технологии
  • Друго
    • България
    • Свят
    • Политика
    • Други
  • Бизнес
    • Фирми
  • Добави своя бизнес
  • Контакт

Култът към кухненските ножове: Ето защо приготвянето на ястия е изкуство в Япония

  • By nie
  • мар.-16-2023
  • Интересно, Любопитно
  • 0 Comments.

Културата на хранене, майсторските ножове и изкусните ястия, поднесени по съвършен начин – това е вдъхновение за готвачите по цял свят

хубав кухненски нож

Достатъчно е само да погледнем една порция суши, за да си съставим изводите за кулинарните възможности на готвачите в Япония. И да, днес почитаме това ястие почти навсякъде по света. Малките ролца с ориз, зеленчуци и морски дарове са съвършени като ефект, въпреки обикновените на пръв поглед съставки.

За обработването и създаването им обаче са необходими майсторските японски кухненски ножове. Без тях това вдъхновение на трапезата не би могло да изглежда по същия начин. Остава само да му се насладим.

Цялата култура на хранене, малките хапки, чаената церемония, изящните сечива и типичните ястия, приготвени с максимална прецизност и внимание към детайла са само част от причините да поглеждаме заинтригувани към Япония, с тайната мечта да опознаем всичко това отблизо.

Първоначално ножовете са се родили покрай коването на мечове. През 16-ти век занаятчиите вече се съсредоточават повече върху тях, защото португалските моряци осъществяват търговия с Япония. Качествените приспособления намират място при жътва, търсенето им расте. Появяват се нови видове ножове, предназначени за различни цели, като постепенно тяхната основна функция започва да е съобразена предимно с хранителните навици на местните.

И днес японските средства за рязане се различават от западните. Същественото е, че те обикновено се заточват от едната страна, докато познатите ни имат двустранно заточване.

Може да се забележи и традиционната дървена дръжка, а това, което ги прави незаменими е вложената твърда стомана.

Японските готвачи са безупречни, когато става дума за избор на правилен нож. Те го считат за продължение на своето тяло. Има специалисти в областта, които се учат с години, за да усвоят уменията си за рязане на храна. Ето това се казва изкуство!

Универсалният нож за любители и професионалисти от страната на изгряващото слънце е така нареченият Сантоку.

С него се обработват месо, плодове, билки, зеленчуци. Престижното му място в кухнята го превръща в герой на сцената. При него е характерно двустранно заточване, а горният му ръб е тъп. Определят го още като „ножът на трите добродетели“, защото с него отлично се справят начинаещите и позволява рязане на месо, риба и зеленчуци – почти изчерпателно като присъствие за японската кухня.

Инвестирайки в класен представител от подобен модел, на практика може да се каже, че няма да имате потребност от друг нож години наред. Заслужава престижна позиция в кухненското помещение и подсигурява всички основни дейности.

Comments

Post your comment

You must be logged in to post a comment.

← Previous Post

Полезно

Benchtalks.com

Modsbg.com

Elis.bg

Бизнес

  • Нотариуси

Най-търсено

Нотариус София

Нотариус Пловдив

Нотариус Варна

Нотариус Стара загора

Нотариус Бургас

Нотариус София Център
     

Nie.bg - За всички нас