Сладкото ни помага да се преборим с мигрената
След последното проучване, което твърдеше, че нежеланото окосмяване при жените се дължи на консумацията на сладки храни, се появи ново, чрез което учените разкриват друг интересен факт свързан с любовта ни към шоколада и неговите производни продукти. Този път става въпрос за мигрената и по-скоро причините за нея.
Според различни медицински статистики, около 30% от случаите мигрената се предава по наследство, но нейното изостряне не се дължи само на това. Хормоналните нарушения, стресът, депресията и неправилният режим на сън са едни от факторите, които ѝ влияят.
В новото проучване обаче се появява и друга теория, която свързва главоболието с неправилното хранене. Според авторите в него в голям процент случаите на главоболие се дължи на диетите, според които ограничаваме строго приема на калории. Проблемът се изостря и когато жените рязко променят начина си на хранене.
Човешкият мозък се нуждае от достатъчно количество енергия, която преди всичко си набавя от храна с високо съдържание на въглехидрати, напомнят още специалистите. Затова трябва да се отнасяме внимателно към различните диети на които се подлагаме и да не ги изключваме напълно.
Друга причина за силната мигрена е и намаляването на нивото на кръвната захар в организма ни. Затова и експертите ни препоръчват ако не искаме да ни боли глава да не се отказваме изцяло от захарните изделия.
Източник: Woman.bg